man driving a car wearing wrist watch

Wat je moet weten bij het verzekeren van je nieuwe auto

Een nieuwe auto kopen is geweldig leuk. Het maakt niet uit of het je eerste auto is of een upgrade van je oude, vertrouwde auto: een auto is veruit een van de belangrijkste aankopen die je kunt maken. Een auto geeft je vrijheid en het is een van je meest geliefde bezittingen. Dat betekent natuurlijk dat je je auto goed moet beschermen. Hoe je je auto goed beschermt? Met een autoverzekering natuurlijk. Een nieuwe auto verzekeren is misschien niet de leukste activiteit, maar het moet gebeuren. In deze blog vind je alle informatie die je moet weten voordat je een verzekering kiest. 

De verplichte WA-verzekering 

Het eerste wat goed is om te weten, is dat een WA-verzekering verplicht is voor iedereen in Nederland. Als je met je auto de weg op wilt, dan moet je minimaal een WA-verzekering afsluiten. Onverzekerd rijden is strafbaar in Nederland, doe dit dus niet. Daarnaast is het goed om te weten dat een WA-verzekering alleen schade aan anderen dekt. Alles wat er met je eigen auto gebeurt, moet je dus gewoon zelf betalen. Je kunt dan niet bij de verzekering aankloppen. Natuurlijk wordt schade aan je eigen auto wel gedekt als iemand anders schade veroorzaakt aan jouw auto. Maak jij schade aan je eigen auto? Dan dekt een WA-verzekering dat niet. Daarom kiezen veel mensen voor een verzekering met meer dekking. Zeker als het gaat om een nieuwe auto. Auto’s met een hogere waarde kun je beter verzekeren met een WA+ of All Risk verzekering. 

Bescherm je nieuwe aanwinst 

Als je een nieuwe auto hebt gekocht en niet tevreden bent met de dekking van een WA-verzekering, dan kun je kiezen voor WA+ of All Risk. Een WA+ verzekering dekt ook schade aan je eigen auto, maar niet alle schade aan je eigen auto. Met een WA+ verzekering bij Univé ben je beschermd tegen diefstal, inbraak, joyriding en ruitbreuk, brand en natuurschade. Een All Risk verzekering dekt dit alles, maar ook schade aan je eigen auto door een ongeval of een aanrijding. Een vuistregel voor het kiezen van een verzekering is dat voor auto’s tot 6 jaar oud All Risk de beste keuze is. Voor auto’s van 6 tot 9 jaar oud is een WA+ verzekering de meest gekozen verzekering. Natuurlijk zijn er uitzonderingen op deze regel. Als je een klassieke auto rijdt met een hoge waarde kan een All Risk verzekering ook een goede keuze zijn. 

Laatste in: Blog